vineri, 13 iulie 2018

Pilaf cu dovlecei

Pilaf cu dovlecei

Ingrediente: 400 g orez,3 dovlecei,50 g unt,2 cepe,1 legatura marar,150g smantana,100g faina,1 praf piper,sare.

Mod de preparare

Dovleceii se curata,se taie rondele,apoi se oparesc cu apa usor sarata.Orezul se alege ,se spala ,iar dupa ce s-a inmuiat in apa rece 10 minute ,se scurge si se inabusa in unt topit ,incins intr-o tigaie impreuna cu ceapa tocata .Se amesteca pentru a nu se lipi,iar la sfarsit se adauga putina sare si piper .Intr-un vas uns cu unt se pune un strat de dovlecei ,apoi unul de orez ,peste care se presara marar tocat.Se repeta straturile ,ultimul fiind de dovlecei.Deasupra se toarna faina amestecata cu smantana si se introduce vasul in cuptor la foc mediu,pentru 30 de minute.

Foto:Creative Commons


                                                         -POFTA BUNA  !-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu