sâmbătă, 1 septembrie 2018

Melci glazurati


Melci glazurati

Aluat : 200ml lapte; 75g unt; 50g zahar;25g drojdie, 250-300g faina.

Umplutura: 40g unt,40g zahar,1 lingura scortisoara,1 ou.

Mod de preparare: Laptele cu untul se pun la foc  si,dupa ce acesta din urma se topeste,se ia de pe foc.Se adauga faina si drojdia.Se amesteca bine si se lasa la crescut 30min.Se intinde aluatul cu un sucitor.Se prepara umplutura pentru care se amesteca untul,zaharul,albusul si scortisoara.Se intinde umplutura amestecata ,se ruleaza si se taie aprox.25 de bucati.Se lasa 20 de minute la crescut.Dupa ce au crescut ,se ung cu galbenus si se coc 8 minute.Se poate servi ca atare sau cu glazura de zahar si suc de lamaie.

                                          -Pofta buna-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu