CAII DE ACCES:
*DN73A Rasnov-Predeal
*DN1 Bucuresti-Ploiesti-Brasov
Printre cei mai frumosi munti din tara ,Bucegii se intind pe o suprafata de circa 300km.si se switueaza la extremitatea estica a Carpatilor Meridionali.Diversitatea peisagistica a acestui masiv atrage anual nenumarati turisti ,atat romani cat si straini.Aici se regasesc peste 100 de trasee montane si peste 30 de puncte de interes turistic.Nu exista suficiente cuvinte pentru a descrie frumusetea acestor munti ,care incanta ochii prin privelisti unice.De la pantele domoale si line la prapastii stancoase si platouri intinse ,Bucegii ofera iubitorilor de munte un loc perfect pentru drumetii montane:
1-Pietrele de la Vf.Omu -se regasesc chiar in Vf.Omu ,reprezentand cel mai inalt punct (2505m)
2-Coltii lui Barbes-stanci inalte si ascutite ce se inalta amenintator spre cer;impreuna cu Avenul si Cascada Vanturis reprezinta un traseu indragit de alpinisti ,insa dificil de parcurs ,datorita stancilor alunecoase
3-Portile Caraimanului-este un traseu nemarcat ,insa spectaculos,recomandat doar alpinistilor experimentati.Portita este o deschidere naturala in stanca ,pe unde se trece de pe un versant al Caraimanului pe altul.
4-Varful Claia Mare-ofera o priveliste panoramica asupra Bustenilor.La peste 1800m altitudine ,traseul pana la varf este alcatuit in mare parte din stanci ,nefiind recomandat incepatorilor.
5-Canionul Horoabelor-este impresionant ,salcatic,insa din pacate nu se mai regaseste pe harta turistica ,intrucat este un traseu foarte abrupt iar accesul este interzis fara asistenta salvamont.
6-Cheile Tatarului-declarata rezervatie naturala complexa ,face si ea parte din seria monumentelor naturale de pe teritoriul Muntilor Bucegi ,in zona regasindu-se Pestera Micasi Pestera Ursilor ,aici fiind pastrate ramasitele unei specii de urs -denumit "ursul pesterilor"care a trait in urma cu peste 2,5 milioane de ani in perioada ultimei glaciatiuni .
7-Cheile Zanoaga-zona protejata ,ofera un peisaj stancos impunator -pereti inalti si abrupti de peste 200m ce se intind aproximativ pe 1km
8-Cheile Orzei-au o lungime de 1,5km. si sunt considerate cele mai spectaculoase si mai inguste chei de pe Valea Ialomitei.Pentru a proteja acest loc ,in 1970 s-a constituit Rezervatia Naturala Complexa Cheile Orzei.
9-Abruptul Bucsoiului-traseul este unul abrupt si dificil ,incadrat in trasee tehnice pentru concursuri de alpinism
10-Valea Malaiesilor-ofera un cadru alpin spectaculos si este in acelasi timp acces catre creasta nordica abrupta a Bucsoiului
11-Crucea Neamului-monument de importanta istorica si turistica,este construit intre anii 1926-1928 pe muntele Caraiman ,in memoria eroilor romani cazuti in Primul Razboi Mondial .
Masivul Bucegi este o destinatie tiristica inepuizabila unde se pot practica :schi,escalada,alpinism Pentru alpinism esista numeroase destinatii cum ar fi:Vf.Omu (2505m);Vf.Bucura(2503m);Vf.Bucsoiu(2492m);Vf.Obarsia(2480m);Vf.Caraiman(2384m);Vf.Babele(2294m);Vf.Jepii Mici(2143m);Vf.Jepii Mari(2071m);Vf.Piatra Arsa(2044m)
22 februarie 2012
George ACIN
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu