sâmbătă, 22 iunie 2013

Misterioasele “piramide” ascunse in Biblie


Biblia este cea mai citită carte a tuturor timpurilor. Cu toate acestea, ea este foarte puțin înțeleasă pentru că în general oamenii o interpretează în sensul practic, ignorându-l pe cel metafizic. Nu de puține ori interpretările biblice au născut semne de întrebare în mintea cititorilor, dar acest fenomen este normal în clipa în care citirea și înțelegerea se produc la nivelul fizic și nu la cel al conștiinței umane.
S-a vehiculat ideea cum că Biblia conține toate informațiile necesare vieții, precum și adevărul absolut al acestui Univers. Toate aceste informații sunt codate și doar cei aleși le pot înțelege. Chiar dacă această teorie este contestată cu vehemență de către Biserică, ea câștigă din ce în ce mai mult teren în rândul oamenilor de știință și nu numai.
Un element interesant care se regăsește în Biblie și care a fost ignorat ani de-a rândul este chiasmul. Acesta se trage din grecescul Chi care este reprezentat grafic precum două linii care se întrepătrund (X). Chiasmul este adeseori comparat, de către oamenii de știință, precum o piramidă în oglindă și în acest fel s-a făcut legătura stranie între misterul piramidelor și Biblie.
În dicţionarul de procedee literare se observa că antimetabola reprezentată de chiasm a fost la modă printre existenţialişti, producând formulări filosofice spectaculoase. Figura are caracter de joc de cuvinte, cu forma imediat perceptibilă şi uşor de reprodus. Prea uşor, din păcate: tocmai pentru că mecanismul e simplu, creşte riscul de a fi folosit formal, în cazuri în care relaţia e forţată şi aproape lipsită de sens.
Un exemplu de chiasm din Biblie se regăsește în citatul următor, “primul va fi ultimul, iar ultimul va fi primul”. Această structură de formatul AB-BA i-a dus pe gândul pe cercetători cu gândul la mesajul ascuns pe care îl poartă și anume efectul de piramidă.
Opoziția celor două elemente ale chiasmului oferă ideea generală ca două piramide suprapuse emit o energie mult mai mare decât una singură. Acest element poate fi una dintre cheile cu care poate fi codul biblic descifrat. Așadar, Biblia a fost scrisă de o inteligență foarte mare pentru că elemente precum chiasmul stau la baza informațiilor care sunt ascunse într-un text aparent simplu. Și atunci nu putem să ne întrebăm ce fel de om a putut concepe un cod de o asemenea complexitate care nici în ziua de astăzi nu a putut fi descifrat?
Sursa:http://www.efemeride.ro/misterioasele-piramide-ascunse-in-biblie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu