vineri, 8 ianuarie 2016

Peste cu sos de vin

Peste cu sos de vin


Ingrediente:500-600 g peste curatat ,fara cap,fiert rasol,o lingura faina ,o ceapa,7-8 linguri ulei,2 dl vin,o lingurita tarhon tocat,un varf lingurita boia sau pasta de ardei,o foaie dafin,un varf de cutit de piper,2-3 felii de lamaie fara coaja,2 linguri suc de rosii sai 1/2 lingurita pasta de rosii ,o lingurita zahar ,supa in care a fiert pestele.

Mod de preparare:Faina se prajeste fara grasime,amestecand mereu,pana devine maron inchisa ,apoi se trage la o parte si se adauga in ea ,fierbinte,ceapa rasa fin si uleiul .Se lasa putin ,ca la caldura vasului sa se dezvolte aroma din ceapa ,se pune boiaua si se stinge imediat cu vinul si supa .Se incorporeaza restul ingredientelor ,inclusiv pestele ,si se potriveste de sare.Se da la cuptor 10 minute,ca sa se ridice uleiul deasupra.Se serveste rece sau calda ,cu garnitura de orez /macaroane.

                                                                          #

                                              STIATI CA...

Roscovele,pastai late,ce ascund 7-8 boabe mari ,carnoase sunt consumate inca din vremuri stravechi ,ele fiind mentionate in Biblie si Talmud .Conform unei legende, pe parcursul drumului sau prin desert ,Sf.Ioan Botezatorul ar fi supravietuit mancand roscove si miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu