marți, 2 februarie 2016

Ciuperci cu marar

Ciuperci cu marar

Ingrediente:1/2 kg ciuperci;6-7 linguri ulei;o lingurita marar tocat ;un varf de cutit boia sau 1/2 lingurita pasta de ardei ,o ceapa

Mod de preparare:Ceapa taiata marunt ,se caleste in ulei 2 minute ,apoi se pune boiaua sau pasta de ardei si imediat ciupercile spalate si feliate.Se pune putina sare si un varf de cutit de piper .Se lasa sa fiarba cu capac pana scade apa ce o lasa,cca.20 de minute.Cand sunt fierte si sosul scazut aproape de tot ,se adauga mararul tocat.Se serveste rece .Se poate pune zeama de lamaie,o rosie si un ardei cind sunt aproape fierte.

                                                                             #

Roscovele sunt fructele arborelui semperviriscent Ceratonia siliqua ,cultivat in zonele mediteraneene.Habitatul natural al acestui arbore se intinde de cca.4000 de ani ,in tari ca:Grecia,Cipru,Siria,Maroc,Tunisia,Algeria,Israel si Libia.

In Scotia coada-soricelului era utilizata ca talisman,caci se credea ca alunga spiritele rele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu