joi, 14 aprilie 2016

Salata de vinete la gratar cu rodie

Ingrediente:3 vinete;sucul de la 1/2 lamaie;3 catei de usturoi;150g telemea;0 rodie;o legatura patrunjel tocat;
                  10 frunze de menta;ulei de masline;sare si piper dupa gust

Mod de preparare:se taie vinetele rondele de 1cm ,se pun intr-o strecuratoare,se sareaza si se lasa 1/2 ora sa se scurga zeama amaruie,dupa care se stropesc bine cu ulei si se frig pe gratar sau in cuptor.Intre timp ,se taie rodia in doua ,se aseaza fiecare jumatate cu taietura in jos,pe un fund de lemn si se bat cu o lingura de lemn pentru a extrage samburii .Sucul de lamaie se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline si usturoiul zdrobit .Se aseaza rondelele de vinete fripte pe o farfurie intinsa,se stropesc cu 1/2 vinegreta,apoi se presara cu samburii de rodie ,branza sfaramata ,verdeturile tocate grosier si la sfarsit ,se stropesc cu restul de vinegreta


                                                                                     #

STIATI CA...

Aperitivele au o traditie indelungata in cultura gastronomica .In Roma antica ,la banchete,pranzul era deja precedat de feluri de mancare usoare si apetisante,numite "gustio ",insotite de "mulsum ",bautura pe baza de miere si vin.Cele mai des intalnite aperitive era u preparate din oua fierte tari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu