Pasta de creier
Ingrediente:1/4 kg creier,1 ceapa mijlocie,3 linguri ulei,1 lingura rim,100 g unt,5 masline,i gogosar,5 sardele,piper,ienibahar,sare.
Mod de preparare:Ceapa tocata foarte marunt se caleste 2 minute. In ulei se adauga creierulsi se inabuse cu un capac timp de 15 minute la foc mic,cu sare ,piper si ienibahar.Se zdrobeste apoi bine cu furculita si cand este rece se pune la untul frecat spuma,impreuna cu sardelele ,romul,maslinele si gogosarul taiat cuburi .Se potriveste de sare si se aranjeaza pe platou.Se orneaza cu albus ,masline,gogosar si se fac zigzaguri de unt sau se presara cu galbenus.
STIATI CA ...
Aperitivele au o traditie indelungata in cultura gastronomica :in Roma antica ,la banchete,pranzul era precedat de feluri de mancare usoare si apetisante numite "gustio" sau " gustatio "insotite de "mulsum " bautura pe baza de vin si miere ;cele mai des intalnite aperitive erai preparate din oua fierte tari.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu