Ingrediente:10 catei de usturoi,unt,patrunjel proaspat,tocat marunt.
Mod de preparare :Se curata usturoiul si se taie in patru,apoi se pune intr-un castron .Se adauga cca. 1litru apa si se fierbe la foc mic pana se inmoaie .Se scurge apa si se pune unt dupa gust .Se da din nou pe foc ca sa se inmoaie ,se ia deoparte ,se incorporeaza patrunjelul si se intinde pasta pe paine proaspata sau prajita .Se poate servi cu oua ,carne,friptura de pasare ,peste etc.
-*-
STIATI CA ...
Denumirea latina a telinei Apium graveolens,vine de la faptul ca planta servea,odinioara,la impodobirea capului invingatorilor ,obicei ce dateaza de pe vremea grecilor antici.Dupa altii,numele de la ,, apium ,, ar veni de la ,, apis ,, (albina)caci albinele par a fi atrase ,in mod special ,de florile de telina.
Romanii impleteau coroane de viorele pe care si le puneau pe cap pentru a combate ameteala.
Mod de preparare :Se curata usturoiul si se taie in patru,apoi se pune intr-un castron .Se adauga cca. 1litru apa si se fierbe la foc mic pana se inmoaie .Se scurge apa si se pune unt dupa gust .Se da din nou pe foc ca sa se inmoaie ,se ia deoparte ,se incorporeaza patrunjelul si se intinde pasta pe paine proaspata sau prajita .Se poate servi cu oua ,carne,friptura de pasare ,peste etc.
-*-
STIATI CA ...
Denumirea latina a telinei Apium graveolens,vine de la faptul ca planta servea,odinioara,la impodobirea capului invingatorilor ,obicei ce dateaza de pe vremea grecilor antici.Dupa altii,numele de la ,, apium ,, ar veni de la ,, apis ,, (albina)caci albinele par a fi atrase ,in mod special ,de florile de telina.
Romanii impleteau coroane de viorele pe care si le puneau pe cap pentru a combate ameteala.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu