joi, 23 februarie 2017

Salata de vara

Salata de vara

Ingrediente:14 vinete lungi,4 dovleci,4 rosii,3 ardei,4 catei de usturoi,6 linguri ulei de masline,sare.
Mod de preparare : Se taie vinetele si dovlecii rondele cam de 1 cm.grosime,rosiile in doua si ardeii in fasii.Se lasa vinetele si dovleceii pre-sarati cu sare,intr-o strecuratoare ,timp de 1/2 ore ,dupa care se preseaza usor .Se pun intr-un bol legumele impreuna cu uleiul si usturoiul zdrobit si se amesteca bine.Se frig legumele pe gratar :vinetele si dovleceii 2-4 minute pe fiecare parte iar rosiile si ardeii aproximativ un minut ,pana capata dungile brune ,caracteristice ,de gratar.Pe masura ce sunt gata ,se pun intr-o salatiera .Se amesteca ingredientele pentru vinegreta ,dupa care se toarna peste legume si se amesteca.Salata se poate servi imediat sau se poate prepara in avans si se poate servi rece.

                                   STIATI CA ...

Planta ierboasa din familia leguminoaselor ,schinduful isi are originea pe continentul asiatic .Este cultivata pe scara larga in SE Europei,Nordul Africii si mai rar la noi.

Ghimbirul este originar din Asia


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu