miercuri, 13 septembrie 2017

Sos pentru fondue/friganele


Sos pentru fondue/friganele

Ingrediente :1/4 cana maioneza,3 linguri smantana,3 catei de usturoi taiati fin,boia de ardei dulce,piper

Mod de preparare : Se amesteca totul si se raceste cel putin 2 ore inainte de servire . Sosul se potriveste la fondue bourguignon sau chinezesc ,ca aperitiv,inmuind in el bucati de morcov ,telina,buchete de conopida sau brocoli,ciuperci,ardei gras etc.

                                                                      -*-

STIATI CA ...

* Chinezii foloseau iasomia pentru purificarea camerelor in care dormeau bolnavii
* In vremea reginei Elisabeta I a Angliei ,mancarea era aromata cu trandafiri
* Desi istoria mentioneaza provenienta persana a macesului ,legendele elene spun ca fructele sale s-au format din sangele lui Adonis

                                          -Ani va doreste POFTA BUNA !-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu