miercuri, 8 noiembrie 2017

Inghetata de coacaze rosii

Inghetata de coacaze rosii

Ingrediente : 500 grame iaurt grecesc,200 grame smantana,80 g zahar,2 linguri miere, 200g coacaze rosii,50 g zahar pudra,1 lingurita amidon de porumb.

Mod de preparare : Se zdrobesc coacazele,apoi se dau prin sita pentru a elimina samburiisi se amesteca cu zaharul pudra.Se da la rece.Smantana se bate tare.Se amesteca iaurtul cu zaharul si mierea pana cand se dizolva,dupa care se incorporeaza smantana si se amesteca energic.Se pune amidonul la amestecul de coacaze,se omogenizeaza si se adauga in combinatia de smantana si iaurt .Compozitia rezultata se da la congelator ,dar trebuie sa fie amestecata din ora in ora,pentru a preveni formarea cristalelor de gheata,timp de 3 ore.Se seveste ornata cu coacaze rosii (proaspete)

                                                               -*-

STIATI CA ...

*Vechii egipteni erau inebuniti dupa hrean,cuceriti fiind de savoarea acestei radacinoase,dar si de calitatile ei curative.

8Vestigiile descoperite de arheologi in Amercica Centrala si de Sud atesta cultivarea si prepararea cartofului inca din secolul al-5-lea inainte de Hristos

                                    POFTA BUNA !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu