miercuri, 6 decembrie 2017

Iepure cu ceapa

Iepure cu ceapa 
Iepure cu ceapa

Ingrediente:750 grame carne ,3 cepe mari,8 linguri ulei,1 dl suc de rosii,4-5 felii de lamaie,4 linguri vin,o foaie de dafin,1 varf de cutit de piper macinat ,3 catei usturoi,putin cimbru,sare.

Mod de preparare:Ceapa se taie felii subtiri si se caleste in ulei 2-3 minute.Se adauga apoi carnea fezandata taiata bucati ,putina sare,piper si se fierbe inabusit cca. 2 ore ,adaugand cate putina apa ca sa nu se arda ceapa.Focul trebuie sa fie foarte mic sau la cuptor .Daca ceapa se arde ,trebuie schimbat vasul ,altfel mancarea va avea un gust neplacut .Cand carnea este fripta ,se adauga toate ingredientele mentionate .Se potriveste de sare . Se da la cuptor 10 minute .Se serveste dupa ce s-a racit

                                                            -*-

STIATI CA...

*Usturoiul mai este denumit si " aurul bucatarilor"
*Louis Pasteur a fost primul care a demonstrat ,pe baza dovezilor stiintifice ,puterea antiseptica a usturoiului.
*In sec.19 ,se puneau coliere de usturoi si la gatul vitelor ,pentru ca acestea sa nu se imbolnaveasca sau sa fie ferite de vraji.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu