Foto Creative Commons |
Porc la abur.Dim Sum
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc taiata cubulete,1 lingura usturoi pisat,1 lingura zahar,1 lingura sos de soia,1 lingura sos hoisin sau soa de stridii sau ambele,1 lingurita ulei de susan,1 lingurita sos de chili(dulce sau picant),1-2 lingurite amidon.
-*-
Mod de preparare: Se taie carnea si se amesteca impreuna cu ingredientele de marinata,lasandu-se astfel peste noapte.A doua zi,se face fierbera,folosind cosuri de bambus sau o masina de gatit cu aburi moderna.Inainte de a fierbe carnea,se mai poate pune niste ceapa proaspata deasupra ei sau ciuperci ,dupa gust.Se fierbe aproximativ 20 de minute si se serveste fierbinte.
POFTA BUNA !
STIATI CA ...
*Prezenta usturoiului in America se datoreaza lui Columb.Usturoiul a ajuns in Republica Dominicana in jurul anului 1492 ,apoi in America de Sud si Centrala.In America de Nord abia in sec. al 19-lea ,planta a fost popularizata de mexicani prin arta lor culinara ,recunoscuta azi la nivel mondial.
Ingrediente: 1/2 kg carne de porc taiata cubulete,1 lingura usturoi pisat,1 lingura zahar,1 lingura sos de soia,1 lingura sos hoisin sau soa de stridii sau ambele,1 lingurita ulei de susan,1 lingurita sos de chili(dulce sau picant),1-2 lingurite amidon.
-*-
Mod de preparare: Se taie carnea si se amesteca impreuna cu ingredientele de marinata,lasandu-se astfel peste noapte.A doua zi,se face fierbera,folosind cosuri de bambus sau o masina de gatit cu aburi moderna.Inainte de a fierbe carnea,se mai poate pune niste ceapa proaspata deasupra ei sau ciuperci ,dupa gust.Se fierbe aproximativ 20 de minute si se serveste fierbinte.
POFTA BUNA !
STIATI CA ...
*Prezenta usturoiului in America se datoreaza lui Columb.Usturoiul a ajuns in Republica Dominicana in jurul anului 1492 ,apoi in America de Sud si Centrala.In America de Nord abia in sec. al 19-lea ,planta a fost popularizata de mexicani prin arta lor culinara ,recunoscuta azi la nivel mondial.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu