Taitei cu mazare si mozzarella
Ingrediente: 300g taitei,300g mazare,1 ceapa,1 catel usturoi,125 g mascarpone,40g parmezan,1 lingura pesto,1 lingura ulei de masline,sare,piper
Mod de preparare: Se pune la fiert o oala cu apa sarata.Cand clocoteste ,se reduce focul si se pune mazarea curatata.Se lasa 5 minute ,apoi se adauga pastele si se mai lasa la preparat 10 minute .Intre timp se toaca marunt ceapa si usturoiul si se calesc in ulei 5 minute ,amestecand fregvent.Se adauga mascarponele si se lasa la foc mic pana se topeste .Se sareaza si se pipereaza .Se scurg pastele si mazarea .Se pastreaza 2-3 linguri din apa in care au fiert si se amesteca cu sosul de mascarpone .Se amesteca mazarea si pastele cu sosul ,parmezanul ras si pesto.Se serveste imediat.
-*-
STIATI CA...
Exista 2 varietati de cicoare rosie:cicoare rosie de Treviso si cicoare rosie de Treviso tarzie Prima are corpul voluminos ,alungit,cu frunzele stranse compact ,gustul amarui si crocanta de nivel mediu .Cea de a doua prezinta lastari de forma regulata ,uniformi si compacti ,frunze inguste si stranse ,este crocanta ,cu gust amarui pronuntat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu