sâmbătă, 27 octombrie 2018

Decese stupide:Regele Carol al VII-lea al Frantei,ucis de pragul unei usi


Regele Carol al VII-lea al Franței, ucis de pragul unei uși
Foto: Creative Commons

Regele Carol al VII-lea al Franței deschide lista de regi și regine care au sfârșit în mod hilar. Carol al VII-lea a urcat pe tron la doar 13 ani și a domnit între 1483 și 1498. Domnia lui Carol a fost lipsită de incidente.
Așa cum era de așteptat de la un copil lipsit de experiență, Carol nu a manifestat prea mult interes față de politică. Pentru a-și păstra poziția, el a făcut numeroase concesii în fața monarhilor din țările vecine, concesii care au contribuit la îmbunătățirea relațiilor internaționale ale Franței.
Moartea lui Carol a fost, probabil, cel mai notabil eveniment al domniei sale și a avut loc… în timpul unui joc de tenis. Carol nu juca, ci era spectator la un meci ținut la Amboise. Intrând în arenă, Carol n-a observat o ușă foarte joasă și a intrat direct în ea, lovindu-se cu capul de prag.
Lovitura a fost puternică, dar regele și-a revenit inițial. După meci, însă, monarhul s-a simțit din ce în ce mai rău, iar în scurt timp a intrat în comă. Câteva ore mai târziu, regele Franței a decedat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu