luni, 1 octombrie 2018

Tian de legume

Tian de legume

Ingrediente:4 rosii;2 ardei grasi galbeni;2 dovlecei;2 vinete;2 catei usturoi;1/2 legatura patrunjel;2 foi de dafin;3 linguri ulei de masline;cascaval ras(optional);sare;piper

Mod de preparare:Se preancalzeste cuptorul.Se spala legumele,dar dovleceii nu se curata.Feliile de vinete se presare cu sare si se lasa la scurs 20 de minute.Se clatesc,apoi se scufunda,30 de secunde in apa clocotita.Se freaca cu usturoi fundul unui vas termorezistent si se toarna o lingura de ulei.Legumele se aseaza vertical in vas,incepand de pe margine si alternand feliile de ardei ,vanata,dovlecei si rosii.Se toaca marunt celalalt catel de usturoi ,se amesteca cu 1-2 linguri de ulei de masline ,cimbrul,patrunjelul tocat,sare si piper.Foile de dafin se infig printre legume,se presara cascaval ras si se da la cuptor 20 de minute.


Ana Nica
Tian de legume

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu