joi, 6 decembrie 2018

Decese Stupide-Regele Alexandru al Greciei,muscat de o maimuta


Regele Alexandru al Greciei, mușcat de o maimuță
*Decese Stupide
Foto: Creative Gommons

Alexandru a condus Grecia la începutul secolului XX și este unul dintre acei regi și regine ale căror morți au devenit memorabile. Monarhul a avut o domnie foarte scurtă, de doar trei ani. La vârsta de 27 de ani, Alexandru a murit prematur, după ce a fost mușcat de o maimuță.
Primata, un magot, era animalul de companie al regelui și trăia la palat, împreună cu alte animale. Într-o zi, Alexandru își plimba câinele, iar acesta din urmă a intrat în conflict cu un magot. Alexandru a încercat să intervină, iar una dintre maimuțe l-a mușcat.
Inițial, rănilor nu le-a fost dată prea multă atenție. După ce a fost curățat și pansat, monarhul a cerut ca evenimentul să fie dat uitării. Totuși, din cauză că rana n-a fost bine curățată, ea s-a infectat repede. În scurt timp, Alexandru a făcut septicemie.
Probabil că viața i-ar fi fost salvată dacă medicii ar fi decis să-i amputeze piciorul, dar nimeni n-a vrut să ia o măsură atât de drastică. După o lungă suferință, de peste trei săptămâni, Alexandru s-a stins din viață, pe 25 octombrie 1920.


Regele Alexandru al Greciei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu