luni, 18 februarie 2019

Decese stupude * Imparateasa Elisabeta a Austriei,victima de rezerva


Împărăteasa Elisabeta a Austriei, victimă de rezervă
Foto: Wikimedia Commons

Când vine vorba de regi și regine care au murit în mod stupid, nu putem să nu menționăm sfârșitul împărătesei Elisabeta a Austriei (cunoscută drept „Sisi”). Sisi a avut una dintre cele mai lungi domnii din istoria Austriei.
În calitate de soție a Împăratului Franz Josef I, Elisabeta a fost împărăteasa Austriei și regina Ungariei timp de 44 de ani. Totul a luat sfârșit, însă, pe 10 septembrie 1898, când Sisi a fost asasinată de un bărbat pe nume Luigi Lucheni.
Din păcate pentru împărăteasă, în acea zi fatidică, s-a aflat în locul nepotrivit la momentul nepotrivit. După cum a recunoscut ulterior, Lucheni n-avea nimic personal cu Elisabeta.
Anarhistul italian ura din principiu monarhia și oamenii bogați. Ținta lui inițială era Prințul Filip, duce de Orleans. Din păcate pentru toți cei implicați (cu excepția ducelui), Lucheni a ajuns la Geneva prea târziu și a ratat șansa de a-l asasina pe duce.
Frustrat, Lucheni a cumpărat un ziar și și-a căutat o altă victimă. Aceasta s-a întâmplat să fie Elisabeta, care se afla în oraș. Lucheni a aflat la ce hotel este cazată și a așteptat-o.
Când împărăteasa a ieșit din hotel, Lucheni s-a apropiat de ea și a înjunghiat-o mortal în inimă. Apoi, anarhistul s-a predat, mândru de ceea ce făcuse.
A cerut să fie extrădat în Italia, pentru a „beneficia” de o execuție demnă de un martir. Cererea i-a fost refuzată, iar Lucheni s-a spânzurat în celulă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu