*Reteta delicioasa
*Foto:Wikimedia Commons
Ingrediente:1 kg.peste;8 linguri ulei;3 cepe;faina;3 catei usturoi;3 linguri vin;1 rosie/2 lingurite sos de rosii;1 ardei gras;1 foaie de dafin;3-4 felii lamaie fara coaja;cimbru;sare;piper.
Mod de preparare:Pestele curatat de solzi intestine si cap se taie bucati,se sareaza putin,se trece prin faina si se prajeste ,2-3 minute pe ambele parti,numai sa se coaguleze la suprafata ,fara sa se rumeneasca.Uleiul se pune in tigaia infierbantata exact cu 1 minut inainte de a se pune pestele.In uleiul ramas se pune ceapa feliata subtire ,se caleste2 minute,dupa care se adauga restul ingredientelor si feliile de peste.Se pune apa cat sa cuprinda feliile de peste .Se da totul la cuptor 20 de minute.Se serveste rece.Daca nu are ulei destul ,se mai adauga cat este la cuptor.
-POFTA BUNA!-
Ana NICA
Plachie de peste |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu