miercuri, 6 octombrie 2021

Tort "Crant" la pahar


Tort "Crant" la pahar
*Retete delicioase
*Foto:Wikimedia Commons

INGREDIENTE:100g bezele;300g ciocolata neagra;150-200ml.smantana dulce;1 lingura zahar;1 lingura unt;1 lingurita nesenta de vanilie;coaja de la 1 portocala;150g zahar,50 g nuci.

MOD DE PREPARARE:Zaharul pentru "crant"se caramelizeazapana cand devine auriu si se adauga  nucile Compozitia se toarna pe o hartie de copt ,in strat cat mai subtire si se lasa sa se raceasca.Intre timp se pune la fiert  smantana cu zaharul si vanilia.Cand a dat in fiert se ia de pe foc si se incorporeaza ciocolata maruntita ,amestecandu-se pana la omogenizare.Se adauga coaja de la portocala si o lingura de unt ,se continua amestecarea.In pahare unse cu unt se presara mult "crant"zdrobit.Se rotesc apoi paharele pentru a tapeta bine peretii acestora cu "crant" dupa care se scutura excesul.Se presara bezele maruntite,se toarna crema de ciocolata ,apoi se presara cu bezele,crema si tot asa pana se umplu paharele.

                                                                 *POFTA  BUNA !

ANA  NICA






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu