joi, 30 mai 2013

Capacitatile omului de adaptare in mediul acvatic

Capacitățile omului de adaptare sunt fantastice şi probabil că sunt puţini cei care pot declara cu mâna pe inimă că îşi cunosc pe deplin corpul. Până la urma omul este o fiinţă deosebită, interesantă, capabilă de fapte incredibile şi uneori greu de imaginat.
Aşa se întâmplă şi cu un pescar din Bajau, care pentru a asigura hrana familiei sale, se scufundă până la 20 metri adâncime în ocean, fără tub de oxigen şi vânează peşti. Este interesant că pescarul a reuşit să-şi depăşească limitele şi poate să stea sub apă minute bune la andacimi mari, unde presiunea este fantastic de mare.
Datorită abilitaţilor sale ieşite din comun, pescarul a ajuns subiect de reportaj la o emisiune difuzată pe Animal Planet. Secretele corpului sau sunt încă nedescifrate şi probabil că într-un viitor apropiat omul va realiza că organismul său este o maşinărie perfectă, care strunita în direcţia bună, poate să-şi depăşească limitele tinzând spre infinit.
Sursa:http://www.efemeride.ro/senzational-omul-care-poate-sa-vaneze-pe-fundul-oceanului-fara-costum-de-scafandru-sau-tub-de-oxigen

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu