vineri, 14 iunie 2013

Misterioasele statui de la Namoli

Statuia Namoli este o figurină din piatră care a fost găsită de către un grup de localnici atunci când excavau în căutarea diamantelor, în Sierra Leone. Statuile sunt deosebite pentru că prezintă mai multe personaje dintr-o cultură străveche care a trăit acum mai bine de 17.000 de ani. Atunci când au fost găsite, un localnic curios a făcut o incizie într-o statuie şi a reuşit să scoată o mică bilă din capodopera antică. Întrebările cu privire la statuile găsite la Namoli nu ai încetat să apară, datorită vechimii lor, dar şi datorită înfăţişării personajelor stranii.
O legendă africană spune că la începuturi un popor de îngeri a trăit în ceruri, iar din cauza comportamentului negativ de care au dat dovadă, Dumnezeu i-a interzis în rai. În acest fel, îngerii au fost transformaţi în oameni şi alungaţi din împărăţia cerurilor. Statuile descoperite la Namoli ar înfăţişa acest popor demult dispărut. Înfăţişarea stranie a acestor îngeri este redată în mare măsură prin statuile descoperite la Namoli.
 Statuile sunt realizate din granit, ele au un nas foarte mare precum al unui vultur cu nări mari, gura foarte mare, întredeschisă şi ochii puţin ieşiţi din orbită. Statuile au 40 cm înălţime, iar originea lor este încă necunoscută. Oamenii se ştiinţa presupun că statuile pot proveni din orice perioadă, având o vechime greu de estimat. Există presupuneri care ar plasa statuile undeva acum 17.000 de ani în timp.
Statuile au diferite forme de exprimare. Oamenii sunt reprezentaţi în diverse poziţii, unii dintre ei în genunchi sau cu picioarele încrucişate, în timp ce alţii sunt călare. În viziunea unor triburi din Africa aceste statui reprezintă “bărbaţii de piatră” şi sunt ridicate la rând de zeitate. Triburi precum Mande şi Kissi afişează asemenea statui pe domeniile lor şi susţin că ele le aduc bogăţie şi prosperitate.
În anul 1992, statuile au fost supuse la un test pentru determinarea vechimii, cu Carbon 14, şi rezultatele au fost controversate. În urma testului, statuile ar avea o vechime de 2500 de ani. Oamenii de ştiinţă susţin că ele nu se potrivesc deloc cu cultura din acele vremuri, cauza pentru care vechimea lor este controversată şi la momentul acesta. O legătură directă între statuile Namoli şi straniile pietre căzute din cer, cunoscute şi sub denumirea de “Stone Sky”. Pietrele găsite de asemenea în Sierra Leone au o legendă interesantă pentru că acum foarte mult timp cerul din Namoli s-a transformat în piatră şi a căzut pe Pământ.
În urma excavaţiilor din zona s-au descoperit pietrele provenite din cer şi erau asemănătoare cu Cobaltul. În urma unor analize în diferite laboratoare din lume, rezultatele au fost incredibile. Pietrele au fost realizate artificial, având în compoziţie, oxigen, văr, siliciu şi urme de iridiu. Problema cea mai importantă este faptul că iridiul nu există pe Terra. Şi atunci de unde proveneau aceste pietre?
Sursa:http://www.efemeride.ro/misterioasele-statui-de-la-namoli

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu