vineri, 14 iunie 2013

O nouă perspectivă asupra misterului liniilor de la Nazca


 Liniile de la Nazca-Peru, descoperite în 1920, au ridicat timp de un secol mai multe semne de întrebare cu privire la proveniența cât și la utilitatea lor. Erich von Daniken a lansat o teorie stranie cu privire la aceste linii susținând că ele sunt rezultatul unor hărți după care se ghidau OZN-urile în trecut. Această teorie a fost combătută de oamenii de știință care erau de părere că de fapt aceste linii erau doar niște drumuri de acces între diferite puncte din zonă.
Ambele teorii par eronate, pentru că un nou studiu efectuat de Dr Nicholas Saunders, de la Universitatea din Bristol, susţine că liniile de la Nazca sunt mai complexe decât par la prima vedere. Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de circa cinci ani, fiecare bucată de pământ fiind studiată și chiar fotografiată. Statul suprapus de pământ, cât și analiza digitală din satelit demonstrează că liniile de la Nazca nu au fost făcute la întâmplare, ci după un model bine stabilit.
Cercetătorii au mai descoperit și un model labirintic complex, care nu este vizibil cu ochiul liber, ascuns în complexitatea liniilor. Singura modalitate de a percepe aceste labirint este de a parcurge toți cei 44 de kilometri, distanță pe care se întinde întreg complexul.
După 1500 de ani de la construcție, liniile de la Nazca se păstrează într-o formă impecabilă și datorită cercetării minuțioase, oamenii de știință au stabilit că ele au fost folosite la ritualuri religioase. Acesta a fost motivul real pentru care liniile de la Nazca au fost trasate. Cu toate acestea, Dr. Saunders mai susține că cel mai important lucru nu este scopul pentru care au fost folosite ci modalitatea complexă prin care au fost trasate. Este important să reținem că aceste linii au fost efectuate cu o precizie uimitoare, ceea ce le ridică la statutul de artă.
Sursa:http://www.efemeride.ro/o-noua-perspectiva-asupra-misterului-liniilor-de-la-nazca

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu