vineri, 4 martie 2016

Curry de pui cu fasole verde

Curry de pui cu fasole verde


Ingrediente:
2 piepturi de pui,o ceapa tocata solzisori,3 catei de usturoi tocati,un ardei rosu taiat cubulete,3 cm.radacina de ghimbir rasa,3 linguri praf de curry,200 ml.lapte de cocos/sana,500g fasole verde,o lingura amidon de porumb.

Mod de preparare:
Se incinge o tigaie in care s-a pus ulei,dupa care se adauga in ea ghimbirul si si usturoiul si se rumenesc 10 secunde;se pun apoi ceapa,ardeiul si fasiile de carne si se rumenesc si ele.Se adauga fasolea verde ,se stinge cu lapte de cocos si se lasa sa fiarba impreuna 10-15 minute.Daca mai este nevoie ,se mai pune apa.Cand fasolea si carnea au fiert ,se amesteca amidonul cu o lingura de apa rece si se incorporeaza in mancare ,se da in clocot sa se lege sosul si se potriveste de sare si piper.Daca se foloseste iaurt sau sana in loc de lapte de cocos ,se fierbe separat ,in prealabil,fasolea,iar iaurtul sau sana se pune la sfarsit.Se serveste alaturi de orez.


                                                                                #

STIATI CA...

Galbenelele erau foarte apreciate in antichitate pentru calitatile lor comestibile .In India,Grecia si cateva tari arabe ,se obisnuia folosirea frunzelor si florilor pentru a da gust supelor si bauturilor.

In Palestina in vremurile de odinioara ,sotul purta un catel de usturoi la butoniera pentru a fi sigur ca-i sporeste fertilitatea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu