duminică, 19 iunie 2016

Ficatei de pasare cu sos alb

Ingrediente:500 g ficatei de pasare,50 g unt,1 pahar de vin alb,sare,piper,salata verde.

Sos:1 lingura de faina,1 ceasca de lapte,50 g unt,sare.

Mod de preparare:Ficateii de pasare,spalati si bine scursi,se prajesc in untul incins,adaugand treptat vinul si se pipereaza dupa gust.Din faina ,unt si lapte se prepara,un sos alb care se amesteca cu sosul format la prajitul ficatului si se potriveste de sare.Ficateii se aseaza pe un platou ,se toarna deasupra sosul si se decoreaza cu salata verde.

                                                                  #

STIATI CA ...

Usturoiul este ,fara indoiala,una din plantele cele mai vechi -daca nu chiar cea mai veche-planta cultivata pe Pamant .Se estimeaza o vechime a culturii de 5-6000 de ani.Cei mai fideli consumatori de usturoi sunt:italienii,spaniolii si francezii din regiunea sudica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu