vineri, 11 noiembrie 2016

Ciorba de berbec

Ciorba de berbec

Ingrediente:1/2 kg carne de berbec mai slaba cu oase,morcov,patrunjel,(1/4 kg) o ceapa mijlocie,2 ardei,2 rosii,2 cartofi,1 felie varza dulce,bors/xeama de varza ,zeama de lamaie,marar,cimbru.

Mod de preparare:

Carnea taiata bucatele,se pune la fiert cu 3-4 litri apa rece si putina sare.Se fierbe la foc mic.Zarzavatul dat pe razatoare mare sau taiat subtire,varza taiata fidea si ceapa tocata marunt se pun in ciorba cand clocoteste.Cartofii curatati si taiati cubulete si ardeiul taiat ca fideaua se pun cand toate sunt aproape fierte .La urma se adauga rosiile feliate .Cand totul s-a fiert ,se acreste dupa gust .Se poate acri si cu bulion si putina sare de lamaie.Se presara cu marar tocat si cimbru.


                                                                    -*-

STIATI CA...

Un fruct de rodie are in jur de 600 seminte.
Primii care au folosit hasmatuchi au fost grecii ,care il considerau ” planta fierbantelii  si a astringentei „
In manastiri era folosit in alternanta cu patrunjelul.
Menta era o planta cunoscuta de egipteni cu 1500 de ani i.e.n

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu