sâmbătă, 1 aprilie 2017

Coronita cu branza si sunca

Coronita cu branza si sunca 

Ingrediente : 400 g faina ,50 g unt ,3 galbenusuri ,150 ml lapte ,un plic drojdie uscata ,o lingurita sare,200 g sunca,200g branza feli,un galbenus,o lingurita de lapte.

Mod de preparare :

Intr-un bol se pune untul topit, galbenusurile,faina cernuta si laptele caldut,amestecat cu drojdie.Se framanta bine si se lasa la dospit .Se intinde aluatul in forma dreptunghiulara si se unge cu unt .Se pun apoi feliile de branza ,iar la sfarsit cele de sunca.Se ruleaza pe lungime,se indoaie,dupa care se modeleaza pana capata o forma rotunda.Cu un cutit se cresteaza coronita ,apoi se unge cu un amestec de galbenus si lapte .Se da la cuptor aproximativ 25 de minute.

                                            STIATI CA ...

Unele epidemii de dezinterie din timpul celor doua razboaie mondiale au fost stopate eficient cu ajutorul 
rachitanului

Reventul este o planta originara din China.In tara noastra se cultiva indeosebi in zona Ardealului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu