Piept de pui cu ghimbir
*Reteta delicioasa
Foto:Creative Commons
Ingrediente:700g piept de pui;o bucata ghimbir proaspat,4 catei de usturoi;3 rosii;2 linguri miere;un ardei iute rosu;zeama de la o lamaie;2 linguri de masline;sare;piper.
Mod de preparare: Pieptul de pui se taie bucati,se spala si se sterge cu un servet de bucatarie.Intr-o tigaie ,dupa ce s-a incins uleiul ,se caleste usturoiul zdrobit impreuna cu ghimbirul curatat si taiat marunt.Dupa ce s-au eliberat aromele ,se adauga bucatile de carne si ardeiul iute,taiat marunt.Cand carnea este prajita pe toate partile ,se pun rosiile curatate si maruntite si se stropeste totul cu zeama de lamaie .Se lasa la sortat 10 minute ,apoi se pune mierea ,sarea si piperul dupa gust .Pieptul de pui se mai lasa pe foc cateva minute ,pana cand scade sosul.Se serveste fierbinte,cu garnitura de orez.
Ana Nica
POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu