Tocana de vitel cu sos de bere
Ingrediente:1,5 kg.carne de vitel;2-3 cepe;2-3 morcovi;500grame ciuperci;foi dafin;cimbru;sare;piper;ulei de masline;1 litru bere;1 cana supa ;1 legatura patrunjel.
Mod de preparare:Intr-o craticioara groasa, cu capac,se prajeste in ulei,la foc iute,carnea tocata cubulete de 1,5-2 cm. Cand a prins culoare pe toate partile ,se scoate sa se scurga excesul de grasime,apoi in acelasi vas,se calesc ceapa,morcovul,ciupercile,dafinul,cimbrul,sarea si piperul pana cand legumele se inmoaie putin.Se adauga carnea ,se stinge cu supa,se fierbe aproximativ 30 de minute ,dupa care se adauga berea .Se acopera si se lasa la foc mic pana cand scade si capata consistenta unei tocane (1-1 1/2 ore) Se ia de pe foc si se amesteca cu patrunjel tocat
Ana Nica
* POFTA BUNA !
Ingrediente:1,5 kg.carne de vitel;2-3 cepe;2-3 morcovi;500grame ciuperci;foi dafin;cimbru;sare;piper;ulei de masline;1 litru bere;1 cana supa ;1 legatura patrunjel.
Mod de preparare:Intr-o craticioara groasa, cu capac,se prajeste in ulei,la foc iute,carnea tocata cubulete de 1,5-2 cm. Cand a prins culoare pe toate partile ,se scoate sa se scurga excesul de grasime,apoi in acelasi vas,se calesc ceapa,morcovul,ciupercile,dafinul,cimbrul,sarea si piperul pana cand legumele se inmoaie putin.Se adauga carnea ,se stinge cu supa,se fierbe aproximativ 30 de minute ,dupa care se adauga berea .Se acopera si se lasa la foc mic pana cand scade si capata consistenta unei tocane (1-1 1/2 ore) Se ia de pe foc si se amesteca cu patrunjel tocat
Ana Nica
* POFTA BUNA !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu