vineri, 5 aprilie 2019

Fasole verde cu chiftele

Fasole verde cu chiftele
*Reteta delicioasa
*Foto:Wikimedia Commons

INGREDIENTE:400g fasole verde;500g carne tocata; 3 linguri ulei de masline;1 ceapa;1 ardei gras rosu;4 catei usturoi;100ml.suc de rosii;1 lingura bulion;250ml apa;2 linguri patrunjel tocat;1 ou;sare;piper;boia.

MOD DE PREPARARE : Se curata si se toaca marunt ceapa si usturoiul;ardeiul se taie cuburi;se spala fasolea verde si i se inlatura coditele.Carnea se amesteca cu sare,piper,patrunjel,ou si usturoi.Se formeaza chiftelelesi se pun,in cuptorul preancalzit,25 de minute;intorcandu-le la fiecare 10 minute.Se toarna uleiul de masline intr-o cratita si se caleste ceapa si ardeiul ,apoi se pun sucul de rosii ,bulionul,sarea,piperul si boiaua .Se lasa 2 minute ,amestecand ,dupa care se toarna apa si se fierbe ,acoperit,5 minute.Se inglobeaza fasolea verde si se mai lasa 5-10 minute .Chiftelele se scot din cuptor si se pun 2-3 minute la fiert ,in mancarea de fasole verde.

                                     *POFTA BUNA !
Ana NICA


                                    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu