miercuri, 28 decembrie 2011

Plante salbatice comestibile

Bushcraft ACIN
Plante salbatice comestibile                                      


Exista situatii in care trebuie sa ne descurcam singuri sau pur si simplu vrem sa facem o plimbare prin natura si sa culegem plante pe care sa le consumam.                                                                        


1-Ciupercile Ciupercile sunt foarte gustoase si pot fi preparate in numeroase feluri. Inainte de a incepe sa culegi ciuperci identifica speciile otravitoare care cresc in zona ta. Desi cele mai multe tipuri sunt comestibile, este bine sa te asiguri ca ai ales speciile care nu-ti vor face rau. Nu le consuma crude si stai departe de cele care sunt mancate de insecte.                                                                         


2-Macrisul de balta Aceasta planta creste in apropierea baltilor, asa ca asigura-te ca sursa de apa este curata inainte de consumare. Poate fi mancat crud, tot ce trebuie sa faci este sa ii tai radacina si sa il clatesti cu apa rece.                                                                                                                                              


3-Orez salbatic Orezul salbatic creste in colonii mari in rauri si parauri. Seamana foarte mult cu stuful. Orezul salbatic este o sursa mare de proteina si tulpinile, radacinile si boabele sale sunt comestibile.                       


4-Trifoiul Trifoiul este o planta recunoscuta de toata lumea si creste in foarte multe locuri. Semintele sale sunt comestibile, iar florile uscate pot fi folosite la ceai. Pentru o digestie buna poti manca frunzele crude, insa nu uita sa le treci putin prin apa sarata.                                                                                              


5-Papadia Papadia creste in toate zonele tarii. Semintele, frunzele, radacina si petalele papadiei sunt comestibile si folosite pentru diferite retete si tratamente.                                                                                     


6-Yucca Yucca este o planta intalnita in climatul uscat. Petalele sale pot si consumate crude. Fructele ce se gasesc in tulpina ei pot fi consumate proaspete, doar daca interiorul este alb.                                                        


7-Curmal Japonez Considerat "fructul zeilor", curmalul japonez creste mai mult in zonele cu clima temperata. Acest fruct poate fi consumat crud, iar semintele sale pot fi prajite si folosite pentru a se prepara cafea.                                                                                                                                                      


8-Papura Papura creste de obicei pe langa mlastini. Radacinile, tulpinile si semintele papurei sunt comestibile si pot fi consumate proaspete sau fierte.                                                                                               


9-Morcovul salbatic Morcovul salbatic creste in zone uscate, iar radacinile sale sunt comestibile. Atentie foarte marita sa nu-l confunzi cu speciile asemanatoare otravitoare, precum cucuta de balta.                                      


10-Ceapa salbatica Ceapa salbatica se gaseste pe stanci si in paduri. Are miros si gust similar cu ceapa normala. Pentru consumare, coaja de pe straturile exterioare se fierbe intr-o oala cu apa sarata.


Bushcraft ACIN

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu