duminică, 26 august 2012

Meserii banoase

Chiar daca pasiunea si aptitudinile tale nu sunt in mod necesar compatibile cu cele mai banoase meserii, iti poti incepe primii ani pe piata muncii testand joburi cu salariu mare inca de la inceput. Este bine stiut faptul ca posturile entry-level sunt modest remunerate, cu mici exceptii deloc de neglijat.

In economia fragila din prezent determina tot mai multi tineri sa se indrepte catre joburi cu salariu cat mai mare, inca de la inceput. Iar cum banii oferiti angajatilor au cunoscut un regres in ultimii ani, putinele meserii banoase au cei mai multi "pretendenti". Iata care sunt acestea!

1. Specialist IT

In ultimii ani, salariile specialistilor in IT s-au dublat, atat pentru entry-level, cat si pentru pozitii de top sau de nisa. In Romania, remuneratiile celor care lucreaza in acest domeniu au ajuns aproape de nivelul celor oferite in Occident.

2. Specialist in vanzari

Pe o piata bazata pe consum, specilistii in vanzari vor fi intotdeauna necesari si bine remunerati. Inca de la inceput, un angajat al acestui departament poate sa castige cat un specialist cu experienta in alte arii de activitate. Remuneratiile consistente se practica in domeniile de retail, finante si business. In afara de salariul de baza, angajatii primesc in general comisioane pe baza de performanta si alte avantaje adiacente, precum masina si telefon mobil de serviciu, decontarea benzinei etc.

3. Inginer

Joburile din sectorul ingineriei, in special a inginerilor de hardware, presupun un castig satisfacator inca din primul an de munca. Cresterea salariului este dinamica pe masura acumularii experientei, in special in ariile mecanicii sau ale ingineriei aerospatiale.

4. Analist

Analistii sunt si ei platiti consistent in faza de entry-level, comparativ cu alte domenii de activitate. Veniturile lunare sunt compuse din salariul de baza, bonusuri si beneficii oferite de companie pe baza performantelor obtinute. De multe ori, comisioanele ajung chiar sa se apropie de salariul fix.

5. Farmacist

Absolventii Facultatii de Farmacie se numara printre cei mai bine platiti specialisti de pe piata muncii. Salariul de inceput poate sa depaseasca cu brio salariul mediu al statului, iar daca activitatea farmacistilor se extinde si in laborator, venitul creste consistent. Specialistii in farmacie pot lucra in spitale, companii farmaceutice sau farmacii.

6. Insotitor de bord

Dupa absolvirea cursurilor, insotitorii de bord sunt remunerati consistent cu sume care dubleaza sau chiar tripleaza salariul mediu pe economie. In plus, compania la care lucreaza acestia plateste multumitor orele suplimentare lucrate, cheltuielile de cazare, intretinere si transport. Se ofera asigurari de viata si de sanatate, reduceri la bilete pentru membrii familiei, bonusuri si contracte valabile minimum 3 ani.

7. Specialist in audit

In domeniul auditului, angajatorii prefera sa recruteze specialisti imediat dupa incheierea studiilor, de aceea le ofera salarii de inceput foarte atragatoare. Dupa doar 2 luni de munca, angajatii care indeplinesc cu brio atributiile de serviciu pot primi o dublare a remuneratiei.
Sursa:cariera.ele.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu