Foto:Wikimedia Commons
Ingrediente:250 g orez basmati;200g somon afumat;200 g eosii cherry;150g mazare congelata;20 masline fara samburi;15 capere;50 g papadie;zeama de la 1/2 lamaie;ulei de masline ;5 fire patrunjel verde;1 lingurita busuioc uscat.
Mod de preparare:Se pune la fiert apa cu sare.Cand a inceput sa fiarba apa ,se adauga orezul.Cand s-a fiert se clateste orezul cu apa rece si se lasa la scurs.Se taie somonul fasii,apoi cubulete,iar rosiile spalate se taie in patru .Mazarea se inabusa intr-o tigaie cu putin ulei.Se toaca patrunjelul si papadia marunt ;maslinele se taie rondele.Toate ingredientele se pun intr-un bol in care se adauga sarea ,zeama de lamaie,uleiul,caperele,busuiocul si se amesteca totul foarte bine.Salata se orneaza cu frunze de papadie.
Ana NICA
-POFTA BUNA !-
SALATA DE OREZ CU SOMON AFUMAT |
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu